måndag 30 juni 2008

Båtfix.


Lägger in matta i båten. Sambons far bengt är med i egenskap av expert!

lördag 28 juni 2008

Öring!


Största öringen jag sett i detta vattnet. 1.3 kilo och pb för frej.

Alex nya pb.


Spinnfiskad båge på strax över två kilo.

Andra!


Bra tryck i fisken!

Första bågen


Cirkelkrok!

fredag 27 juni 2008

Konstig gös


Tim visar nästan vart skåpet skall stå. Fel art bara.

Inga hugg ännu.


Christer och andreas roar sig på andra sätt. Gösarna är aktiva i ytan, känns som det kan komma igång snart.

Genomgång


Andreas förklarar hur mete med larm efter gös funkar. Hårda mothugg som gäller!

torsdag 26 juni 2008

Äntligen godkänt!


Lekfärgad öring.

Riggen levererade.


En 58 cm öring i båten, simmade fint åter!

Aktiva medtrollare!


Första hugget var en gädda som klippte linan tio meter bakom båten. Brände därefter ett hugg till på ytan, antagligen gädda det med.

Vi drillar


Första hugget.

onsdag 25 juni 2008

tisdag 24 juni 2008

Första sutaren!


Alex landade den första.

Sörtjärn.


Sutarmete på gång.

Samling


Läger nummer två börjar idag!. Sörtjärn ikväll.

måndag 23 juni 2008

Attitude devil


Landade just en arg och pigg fyra-kilos.

Kvällspass.


Fiskar bulldawg efter gädda ensam ikväll. Tre bommade hugg hittills, varav ett kändes bättre.

fredag 20 juni 2008

Glad midsommar!


Önskar alla som följer min blogg en trevlig midsommar. Kör igång med läger nummer två på tisdag, efter lägrets slut finns lediga dagar för sommarfisket. Passa på att testa det grymma sommargäddfisket i någon av våra spricksjöar eller göstrollingen som vänern kan bjuda på under varma sommarkvällar. Så länge får ni hålla tillgodo med en midsommarbild på guidens sambo och son!

onsdag 18 juni 2008

Fin bit!

Regnbåge på 2.2 kg som Edgar fångade. Hans tredje för dagen!. Vi käkar hamburgare för tillfället och ger bågarna en chans att återhämta sig.

tisdag 17 juni 2008

5-1 till guiden!

De ligger efter i snipjakten.!

Ännu inga gäddor för grabbarna!

Bara lägerledaren som briljerar i denna båten. Snart dags för korvgrillning innan kvällspasset då de stora skall tas!

måndag 16 juni 2008

Sutare.

Bonus vid gösmetet... Var det inte igår vi skulle ha Sutare?.

Grillat!

Vad vore väl gösmete utan grillat?. Alla spön är precis riggade och ungarna redo. Mitt telefonnummer är tillfälligt ur funktion, ni når mig på 0733189080 just nu. Får problemet åtgärdat i slutet på veckan om allt går som det skall.

söndag 15 juni 2008

Sarv finns det gott om!

Vi sparar ett gäng till morgondagens gösmete.

Förväntansfulla ungar.

Otåliga som sig bör. Vi vill fiska nu!!. Mete planerat inför eftermiddagen.

fredag 13 juni 2008

Förberedelser

Börjar mitt åtagande som lägerledare på rapalalägret i helgen. Kul att jobba med barn och ungdomar tycker jag!. Man vet hur mycket meteturerna med morfar som barn betytt för fiskeintresset. Mete, spinn och jerk på schemat första lägret, trolling tillkommer på nästa läger som börjar efter midsommar. Är du intresserad kan du kolla på www.sportfiskeakademin.se. Vi flyttar båtar och förbereder idag, återkommer med uppdateringar när fisket kommer igång.

onsdag 11 juni 2008

Underbar kväll.

Inga fler hugg ännu, vinden har avtagit rejält och smhi hade ännu en gång fel. Vi kör vidare någon timme till.

2 gröna.

Christer lagar trasiga tackel. 2 gäddor har vi fått. Vi jobbar vidare, mycket bete på lodet!

Lax 5+

Apex på riggen. Härligt hugg!.

Vänern idag!

Fiskar med kompisen christer själv idag. Precis fått i grejerna. Mycket bete här!

söndag 8 juni 2008

Dekaler och bloggar

Båten är trimmad med dekaler, resultatet blev kanonbra!. Kan även meddela att Simons blogg äntligen är uppe. En länk kommer att finnas ifrån hemsidan som ännu är delvis under konstruktion, tills vidare kan ni beöka Simons blogg via den här adressen: fishingvarmlandsimon.blogspot.com

lördag 7 juni 2008

Nöjda gäster!



Utgång vid 8-tiden i morse ifrån Lillängshamnen. Morgonen bjöd på ett ordentligt rullskrik precis som igår, återigen var det en vildlax som låg mellan 6-7 kilo, riktigt explosiv och fightvillig fisk som snabbt släpptes tillbaka. Vi fick även två gröna, en på 3,5 kilo som blev nytt PB för Jocke. Den andra vägdes in på 8,3 kilo vilket också resulterade i nytt personbästa. Alla fick känna fisk idag och det var nöjda gäster som lämnade båten. På återseende.!

fredag 6 juni 2008

Lax idag!


Tillbringade dagen med gäster ombord och bjöd på ett oväntat blåsigt Vänern. Inledde med en 6-7 kilos gädda på riggen tätt följt av en öring runt 55 cm som simmade åter. Dagen avslutades med ett kanonhugg på ett ytspö och ett riktigt rullskrik, efter en hård kamp bärgades en vildlax i 7-kilos klassen, riktigt kul!. Laxen släpptes snabbt åter och vi åkte iland med gott mod och nöjda gäster!. Har beställt ny telefon, så jag borde kunna blogga ifrån båten direkt från och med slutet på nästa vecka hoppas jag. Imorgon är det nya tag på Vänern, på återseende.

tisdag 3 juni 2008

Uppdatering!







Har haft problem med den mobila bloggningen under våra 2 infiskningsveckor med nya ekipaget. Jag jobbar på att lösa problemet så att ni som vill kan få följa med under våra turer!. Vi har haft 2 riktigt bra veckor med en riktigt stor öring på topp. 9,15 kg fördelat på 87 cm, en riktig praktfisk som lurades av trolling med löja. Vi har också fångat flera fina aspar varav den största på hela 6,2 kilo, grattis mattias till en grym fisk!. Flera vilda och klippta laxar i blandade storlekar har fångats både på löja och plast, provade TOPP-skallarna som visade sig fungera riktigt bra i kombination med plastbeten, men även kombinerat med andra löjskallar i lägre farter, gäddorna gillar dem dock också, så vi har blivit av med ett gäng. Fler fiskepass kommer att läggas under veckan, och med lite tur så kommer jag även kunna blogga direkt, jag lovar dock inget. Båten fungerar riktigt bra, utrustningen ombord känns tillförlitlig och båten stabil och sjösäker. Jag återkommer så fort bloggen fungerar mobilt igen!, så länge får ni hålla tillgodo med lite godbitar ifrån de gångna 2 veckorna!. mvh/Johan Strende